Zonnecollectoren zwembad

Zonnecollectoren zijn de goedkoopste manier om uw zwembad te verwarmen, zodat u ook op frissere dagen kan genieten van een verkwikkende duik. Eens aangeschaft werken ze volledig kosteloos op zonne-energie. Tijdens de zomermaanden kan u met uw zonnecollectoren uw zwembad een vijftal graden verwarmen. Daardoor kan u van ongeveer half mei tot half september genieten van een aangename watertemperatuur op zonnige dagen. Buiten de zomermaanden is de stralingswarmte van de zon te klein om een volledig zwembad te verwarmen, meteen ook het nadeel van deze verwarmingsmethode.

Assortiment zonnecollectoren zwembad

Zonnecollectoren bestaan in 2 vormen: zonnepanelen of zonnekoepels. Zonnepanelen halen een beter rendement, maar nemen meer plaats in. Per 2000 liter zwembadwater moet u rekenen op 1m² zonnepanelen. Voor zonnekoepels installeert u één koepel per 5000 liter water.

Het principe van zonnecollectoren is simpel. De zwembadpomp doet het zwembadwater door de collectoren circuleren, waarna het opgewarmde water terug in het zwembad stroomt. Een bypass regelt hoeveel water er door de zonnecollectoren wordt gepompt. Als u uw zonnecollectoren op het dak plaatst, moet u dus zeker nagaan of uw zwembadpomp dit hoogteverschil wel aankan.

Als u geïnvesteerd heeft in een eigen zwembad, wilt u natuurlijk dat het zo veel mogelijk gebruikt wordt. Door het plaatsen van zonnecollectoren kan u het zwembadseizoen aanzienlijk verlengen, want zeker aan het begin en het einde van de zomer maken 5 graden extra een groot verschil. Wilt u ook optimaal kunnen genieten van uw zwembad ? Contacteer ons geheel vrijblijvend !

Betaal veilig makkelijk en snel

25-02-2020 13:44:48 Europe/Brussels +0100